54 entry daha
  • benim de sahip olduğum mbti kişiliğidir. öncelikle şunu söylemeliyim ki insanlar içe dönük olmakla utangaç veya asosyal olmayı karıştırıyor. utangaç insan korkusundan dolayı yalnız kalmak isterken içe dönük insan yalnız kalmaya ihtiyaç duyar. bu yalnız zamanları da sevdiği bir uğraşla ilgilenmeye ya da kendi iç dünyalarını dinlemeye ayırırlar. tekrar enerjilerini toplayıp yeniden sosyal ortamlarda bulunmak için buna ihtiyaçları vardır. herşeyden çok çabuk sıkıldıkları doğrudur bu yüzden add ya da adhd gibi rahatsızlıklara eğilimleri vardır. ama bu rahatsızlıklara sahip biri bile bir şey ilgisini çok çektiği zaman uzun süre odaklanabilir.
    duygusal problemlerle karşılaştıklarında durumla yüzleşmek yerine duygularından kaçmak için kendilerini çok spor yapmaya, çok kitap okumaya veya çok çalışmaya verebilirler.
    duygularından kaçmadıkları zamanlar da ise duygusal tepkilerini direkt ortaya koymak yerine o duyguya yol açan sorunlarla birlikte bir köşeye kaldırır ve sakinleşince duygularının nedenlerini sonuçlarını en ince ayrıntısına kadar analiz edip nihai bir duyguya, sebebe, sonuca ve bu konu hakkında yapılması gerekene ulaşırlar. duygularını analiz etmeleri ruhsuz olduklarını göstermez aksine diğer insanların çoğundan daha derin duygulara sahip olmalarından ve bu duyguların diğer insanları ve kendilerini de olumsuz etkileyebileceğini düşündüklerinden ve dolayısıyla yanlış bir sonuca varmak istememelerinden kaynaklıdır. nihai duyguya ulaşmak zaman aldığından acele tepki vermezler ve bu tepkisizlikleri diğer insanlar tarafından duygusuz olarak tanımlanmaya sebep olabilir.
105 entry daha
hesabın var mı? giriş yap